Lugeja küsib: mis vanuseni võib turvatöötaja ametit pidada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S turvatöötaja
G4S turvatöötaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Miks võetakse turvatöötajateks vanemaealisi mehi ja naisi? Vanem mees, veel vähem vanem naine, ei jaksa ju vargale järgigi joosta! Kas turvatöötajal on ka mingi ülemine vanusepiirang?» küsib Tarbija24 lugeja.

Vastab AS G4S Eesti kommunikatsioonijuht Julia Garanža.

Vanuselist piiri ei ole ning meil on palju häid näiteid eakate inimeste tublist teovõimest. Nõudeid turvatöötajale, sh ka vanuse osas sätestab Turvaseadus.

§ 22. Turvatöötajale esitatavad nõuded:

1. Turvatöötajana võib töötada vähemalt 19-aastane põhihariduse ja turvatöötaja kvalifikatsiooniga Eesti kodanik või isik, kes on Eestis saanud alalise elamisõiguse või kellele on Eestis antud pikaajalise elaniku elamisluba, kes valdab eesti keelt seadusega või seaduse alusel antud õigusaktidega kehtestatud tasemel ning kes isiksuseomaduste, kõlbluse, kehalise ettevalmistuse ja tervise poolest on võimeline täitma turvatöötaja ülesandeid. Turvatöötaja, kes tagab korda avalikus kohas toimuval üritusel, osutab isikukaitset või raha- ja väärtpaberivedu, peab olema vähemalt 21-aastane.

2. Turvateenuseid osutav füüsilisest isikust ettevõtja, turvajuht või sisevalve juht on vähemalt 21-aastane, keskharidusega ja turvajuhi kvalifikatsiooniga Eesti kodanik, kes isiksuseomaduste, kõlbluse, kehalise ettevalmistuse ja tervise poolest on võimeline täitma turvatöötaja ülesandeid.

3. Turvatöötaja kutsesobivuse ning kehalisele ettevalmistusele ja tervisele kohaldatavad nõuded ja tervisenõuetele vastavuse kontrollimise korra kehtestab siseminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles