Ihtüoosihaigele poisile maja ehitamiseks otsitakse abikäsi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8aastane Valgamaa poiss Kaido, kellel on diagnoositud pärilik ja eluaegne nahahaigus ihtüoos. Pildil Kaido oma vanaema Vilve Ehasaluga.
8aastane Valgamaa poiss Kaido, kellel on diagnoositud pärilik ja eluaegne nahahaigus ihtüoos. Pildil Kaido oma vanaema Vilve Ehasaluga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

TÜ Kliinikumi Lastefond otsib koostööpartnereid, kes aitaksid ihtüoosihaigele Kaidole maja ehitada.

Hiljuti rõõmustas paljusid uudis, et vannitoast unistanud kaheksa-aastane poiss ja tema vanaema saavad heade inimeste annetuste abiga endale terve uue elamise. Nüüd pöördub lastefond ehitusvaldkonna ettevõtete poole, et maja kiirelt püsti saada.

Kaido heaks on kogunenud 80 000 eurot. «Annetatud summa on justkui suur, kuid arvestades asjaolu, et majaehitusele lisaks tuleb liituda ka elektrivõrguga, rajada kanalisatsioon ja imbala ning kõigele lisaks ei saa me ehituselt käibemaksu tagasi taotleda, on ka väikse ja säästliku elamise rajamisel teretulnud igasugune täiendav abi!» kirjutab lastefond oma kodulehel.

«Loodame heade ettevõtete abiga rajada Kaidole ilusa kodu, seega töötame kogu projekti jaoks täiesti tasuta – kogu kogutud raha läheb Kaido maja tarbeks. Seega ei kuuluta me ka välja klassikalist hanget, vaid loodame leida kaasamõtlevaid koostööpartnereid, kes on nõus ka omalt poolt õla alla panema,» lisas lastefond.

Siiani on pakutud mitmeid materjale jm, mille kohta on lastefondil olemas vastav nimekiri.

Käesoleva pöördumisega soovib lastefond leida firmasid, kes suudaksid peatöövõtu/projektijuhtimise korras pakkuda alltoodud kriteeriumite alusel parima kohandatava (tüüp)lahenduse parima võimaliku hinna ja kokkuvõttes parima võimaliku (k.a. ehituse kestus) ehk soovitavalt «võtmed kätte» tulemusega.

Kogu protsess on täiesti avatud, seega on lastefond valmis asjatundlike ettepanekute alusel tingimusi täpsustama.

Lõpliku otsuse koostööpartnerite valikul langetab fondi nõukogu ja juhatus koostöös vanaema kui Kaido eestkostjaga pärast kõigi laekunud ja täpsustatud pakkumiste analüüsi ja läbirääkimisi.

Esmateave:

Hoone tüüp: 80-100 ruutmeetri suuruse netopõrandapinnaga ristkülikukujuline viilkatuse ja terrassiga, ühekorruseline pliidi- ja ahiküttega (pere soovil), kahe magamistoa, köögi, elutoa-söögitoa, pesuruumi, majapidamisruumi ning panipaigaga kaasaegne energiasäästlik elumaja.

Ehituse/paigalduse eeldatav aeg: suvi 2014. Pere palvel soovib lastefond korraldada ehituse kiirelt ja efektiivselt, mistõttu on eelistatud element/moodulmaja või välisvooderdusega palkhoone.

Koostööpakkumisi ootab lastefond 22. aprillini.Täpsema info saamiseks palub lastefond ühendust võtta aadressil: info@lastefond.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles