Ravimitega reisimine muutub lihtsamaks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Toomas Huik / Postimees

Alates 1. juulist muutub lihtsamaks ravimile Schengeni tunnistuse ja isiklikuks tarbimiseks ravimite reisile kaasa võtmise loa taotlemine. Samuti muudetakse ilma ravimiameti loata kaasa võtta ja saata lubatud ravimi originaalpakendi maksimaalset suurust.

Kui reisi sihtpunkt on Schengeni riik või reisi käigus läbitakse Schengeni riiki ja kaasa on vaja võtta narkootilisi või psühhotroopseid ravimeid, on vajalik ravimiametist taotleda Schengeni tunnistus. Seni on pidanud tunnistuse taotlemiseks pöörduma ravimi väljakirjutanud arsti poole.

Schengeni tunnistuse taotlemine muutub alates 1. juulist nii kodaniku, arsti kui apteekri jaoks lihtsamaks, sest kodanik ei pea Schengeni tunnistuse taotlemiseks oma raviarsti ja ravimi väljastanud apteegi poole pöörduma. Piisab taotluse esitamisest otse ravimiametile, kes kontrollib ise retseptikeskusest ravimi väljakirjutamise ja apteegist väljastamise andmeid, teatas amet. Nii lüheneb inimese jaoks Schengeni tunnistuse andmise aeg ja väheneb arstide-apteekrite koormus.

Muudatus võimaldab ka alates 1. juulist ilma ravimiameti loata isiklikuks tarbimiseks kaasa võtta või saata senisest suurema originaalpakendi talle määratud ravimit reisimisel Schengeni riikidesse.

Ilma ravimiameti loata isiklikuks tarbimiseks reisile kaasa võtta või saata lubatud jaemüügipakendi maksimaalseid suurusi on muudetud arvestades Eestis müügiluba omavate originaalpakendite suurusi.

Lihtsustub ravimi kaasa võtmiseks või saatmiseks ravimiameti loa taotlemine. Alates 1. juulist ei pea inimesel kasutatava ravimi kaasa võtmiseks luba taotledes arsti teatist esitama, sest ravimiamet saab siis arsti asemel ise retseptikeskusest retsepti andmeid kontrollida. Muudatus lihtsustab patsiendi jaoks loa taotlemist, sest sellele ei pea eelnema arsti teatise hankimine, ning ühtlasi väheneb arstide koormus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles