Varjupaik hukkas tiine kassi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid kodutute loomade varjupaigas.
Kassid kodutute loomade varjupaigas. Foto: Urmas Luik

Varjupaika viidud tiine tänavakass hukati vaid mõni päev pärast sinna viimist, kuigi kassi toonud naisele lubati, et loom jääb ellu.


Kassi elul mõnda aega silma peal hoidnud naine võttis ühendust Pärnu loomade varjupaigaga ja sealt soovitati loom varjupaika tuua, kirjutab Õhtuleht. Naine uuris ka loomade hukkamise kohta, kuid talle kinnitati, et need ainult kuulujutud ja et magama pannakse ainult sellised kassid, kes on metsistunud ja ei harju üldse inimese lähedusega, aga selleks läheb aega.

Naine viis looma 5. aprillil varjupaika ja helistas paar päeva hiljem, et looma käekäigu kohta infot saada, kuid talle öeldi, et loomal olevat olnud kärntõbi ja ta pandi magama.

«Olen tõsises šokis ja ei saa enne oma südamele rahu, kui need inimesed on oma karistuse saanud,» sõnab tänaseni südant valutav Sirli, kes on enda sõnul nii pettunud ja murtud emotsionaalselt kui üldse olla saab.

Varjupaiga juhata Mari Hagi kinnitas Õhtulehele, et kärntõbi diagnoositi tiinel kassil algselt visuaalsel teel, hiljem ka kaapeprooviga, lisaks bakteriaalne põletik ja mikrosporoos. «Meil on kahju, et tekkis möödarääkimine Sirli ja meie töötaja vahel kohe esimesel kohtumisel, kui ta kassi varjupaika tõi,» rääkis Hagi ja lisas, et kui nad oleksid mõistnud naise soovi kassipojad endale võtta, oleksid nad looma suunanud kohe kliinikusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles