Pikaaegsed lemmikud: 48-aastane Merevaik

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esimene sulatatud juust Merevaik.
Eesti esimene sulatatud juust Merevaik. Foto: Toomas Tatar

Eestis on mitmeid toidukaupu, mida on toodetud aastakümneid. Tere turundusjuht Alar Pink tutvustab Merevaigu sulatatud juustu, mida toodetakse alates 1966. aastast.

Merevaigu tootmist alustati Pärnu Piimatoodete Kombinaadis, pakendi üldkontseptsioon on kasutusel 1974. aastast. Toode on Tallinna Piimatööstuse ASi omandis alates 1997. aastast ja Tere ASi omandis 2006. aastast. Tallinna tootmisosakonda toodi tootmine 2002. aastal ning Viljandi tootmisosakonda mullu.

Klassikaline Merevaik on püsinud nii kujunduslikult kui sisu poolest sama juba aastakümneid, lisandunud on uusi maitseid ja parendatud on toote konsistentsi. Merevaigu toormaterjaliks on alati olnud kvaliteetsed naturaaljuustud.

Kuna aga saia- ja leivatooted on aja jooksul pehmemaks muutunud, on sellega seoses Merevaigu konsistentsi muudetud veidi pehmemaks ja määritavamaks, tulles vastu tarbija soovidele. Selle muudatusega ei ole muudetud retsepti, lihtsalt Merevaigu sulatatud juustu valmistamiseks on valitud pehmema konsistentsiga juustud. Põhiline retsept on püsinud muutumatuna.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles