Suurpood müüs mitmes linnas haigeid istikuid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rododendronite seenhaigusest tamme-äkksurmast kahjustatud taimede varred ja lehed.
Rododendronite seenhaigusest tamme-äkksurmast kahjustatud taimede varred ja lehed. Foto: 2x taimekaitseinspektsioon

Põllumajandusamet tuvastas ohtliku taimekahjustaja tamme-äkksurma Rautakesko Võru, Valga ja Tartu kauplustes müüdavatel rododendronitel.

Saastunud taimed pärinevad Saksamaalt ning antud taimede partii turustamine Rautakesko kauplustes on peatatud, teatas amet. Taimedel on küljes tootjanumbriga etikett, millele on märgitud registreerimisnumber DE-NI-121622.


Tamme-äkksurmale iseloomulikud haigustunnused on taimede võrsete närbumine, lehelaiksus, keerdunud lehed või pruunistunud õienupud. Lisateavet ohtliku taimekahjustaja tamme-äkksurma kohta on võimalik leida põllumajandusameti veebilehelt taimetervise valdkonna alt.

Amet palub kõigil, kes on viimastel nädalatel ostnud rododendroni taimi RAUTAKESKO AS kauplustes üle Eesti ning märkavad taimedel haigustunnuseid, võtta ühendust põllumajandusameti (PMA) maakondlike keskuste taimetervise inspektoritega või ameti taimetervise osakonnaga (Maria Brizmer, tel 671 2622).

Haigustunnused ei pruugi avalduda kohe, seetõttu soovitab PMA ostetud taimi jälgida kogu kasvuperioodi vältel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles