Lugeja küsib: kes liigub parema käe reegli järgi esimesena, kui autosid tuleb igast suunast?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graafik selgitab järgmist olukorda: kui Ehitajate tee oleks peatee, oleks sõidueesõigus Opeli juhil. Kui tegemist oleks samaliigiliste teede ristmikuga, oleks parema käe reegli järgi eesõigus BMW juhil, kelle parem käsi on vaba.
Graafik selgitab järgmist olukorda: kui Ehitajate tee oleks peatee, oleks sõidueesõigus Opeli juhil. Kui tegemist oleks samaliigiliste teede ristmikuga, oleks parema käe reegli järgi eesõigus BMW juhil, kelle parem käsi on vaba. Foto: Foto: Katrin Pärnpuu, graafika: Lauri Oja

«Kui on võrdsete teede ristumise ala ja kehtib seega parema käe reegel ning autod tulevad igast, näiteks neljast suunast – kes peab sellises olukorras esimesena liikuma?» soovis Tarbija24 lugeja teada.

Vastab maanteeameti liiklusekspert Villu Vane:

Keegi on tavaliselt ikka esimene või teistest tiba eespool või siis kiirem! Ja kui kõik saabuvad tõepoolest korraga, siis see, kes julgeb esimesena liikuma hakata – see ei tähenda aga seda, et ta esimesena oma manöövri lõpetatud saab, vaid sõltub palju ka sellest, kes kuhu sõidab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles