Eesti õpetab Euroopat kiluvõileiba tegema

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiluvõileib.
Kiluvõileib. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Europarlament püüab lähenevatele valimistele reklaami teha, pakkudes valimisõhtuks välja valiku liikmesriikide roogi. Eestit esindab seal kiluvõileib.

Üleeuroopaliseks projektiks «A Taste of Eurpe» kandideeris Eesti rahvusroogadest loomakeel, ühepajatoit, kama, sült, verivorst, hernesupp ja ka kiluvõileib. Facebooki hääletusel sai kõige rohkem hääli kiluvõileib, mida Euroopa parlament nüüd välja pakub kui toitu, millega 25. mai valimisõhtut lõbusamaks muuta.

Nutirakendus, mis selle nädala lõpus avalikuks tehakse, on ainult inglise keeles, rääkis Euroopa Parlamendi sotsiaalmeedia koordinaator Céline Bras.

Üks osa sellest on retseptinurk, kus iga riiki esindab üks roog. Rahvusroa kohta on ära toodud koostisained, valmistamise kirjeldus, ja võimaluse korral ka foto, kuidas õigesti valmistatud roog peab välja nägema. Valimisöö lõpuks tehakse rakenduse kasutamise põhjal ka kindlaks kõige populaarsem rahvusroog.

Brasi sõnul on rakenduse eesmärgiks pakkuda inimestele välja toite, mida nad saaksid valimiste õhtuks valmistada ja näiteks külla minnes kaasa võtta. «Me valisime selle suuna, kuna kõik toiduga seonduv on veebimaailmas kasvav trend. Samuti jõuame me nii nende inimesteni, keda me tavaliselt kõnetada ei suuda,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles