Lugeja küsib: kui pikalt otsitakse mu autot läbi, kui jäin keelatud ainega vahele?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

«Kui kaua see kestab, et minu autot otsitakse pidevalt läbi? Nimelt jäin paar kuud tagasi keelatud aine tarbimisega vahele. Jah, tean see on rikkumine ja on alus arvata, et võin omada seda. Aga hakkab villand saama, kui iga kord mind kinni peetakse ja minu aega raisatakse auto läbi otsimisega. Kuna on suhteliselt silmatorkav auto, siis on suur tõenäosus, et see veel ja veel kordub. Ei kavatse autot vahetada ka selle pärast, et mingi politseinik tahab minu autos pidevalt ringi tuuseldada,» kirjutab lugeja.

Vastab veebikonstaabel Maarja Punak.

Ega politseinikud päris asjata ka autos ei tuuselda. Politsei eesmärk on tagada turvalisus ja kui see tähendab, et kontrollitakse teid ja Teie sõidukit, kuna olete varasemalt ohu tekitanud, siis see on korra tagamise mõistes täitsa põhjendatud tegevus. Rikkumisest on möödas ka väga vähe aega.

Samas, kui Te saite eelmisel korral väärteokorras karistada, siis see karistus aasta pärast karistusregistris enam üleval ei ole. Pärast seda Teie kontrollimise jätkamine peaks olema juba teisiti põhjendatav kui see, et jäite ükskord vahele. See on ka karistuste kustumise mõte - riik annab rikkujale andeks. Seega, kui möödas on juba aasta, siis ma teeks vastavate politseinike ülemusele kirja sooviga saada teada, mis alusel Teid tol päeval ja hetkel kinni peeti ja kontrolliti.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles