Pealtnägija: kaks vagunit olid rööbastelt välja sõitnud

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval juhtus Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul traagiline avarii, milles hukkus kaks inimest.
Kolmapäeval juhtus Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul traagiline avarii, milles hukkus kaks inimest. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartust Elroniga Tallinnasse sõitev Kaspar nägi Raasikul õnnetuspaigast möödudes, et rööbastelt oli välja sõitnud vähemalt kaks täispikka vagunit, veokist polnud enam alles suurt midagi.

«Me sõitsime mööda ja siis meist vasakut kätt jäi see rong. Kaks vagunit olid kindlasti rööbastelt väljas. Rong oli 50–100 meetrit veokist eemal ehk oli nii palju edasi liikunud. Veok oli täiesti sodi, ainult tagumine kast oli terve,» kõneles Kaspar (täisnimi toimetusele teada–toim).

«Väga palju päästjaid ja politseiautosid nägin seal,» lisas ta.

Kaspari rong hakkas taas Tallinna poole liikuma kell 16.37, olles enne seda alates kella neljast Raasikul seisnud. Algselt pidi rong Tallinnasse saabuma 16.12.

Reisijatel polnud õrna aimugi, miks rong seisma jäi. Ühtegi reisijat rongist välja ei lastud. «Välja nad ka ei lase reisijaid uksest, kuna see olevat seadusega keelatud,» jutustas Kaspar.

Kella poole viie paiku teatas vedurijuht siiski kõlaritest, mis on juhtunud. Pisut hiljem hakkas rong uuesti liikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles