Kevadpühade ajal sõideti massiliselt saartele

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Muhumaa Kuivastu sadamas.
Parvlaev Muhumaa Kuivastu sadamas. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Kevadpühade perioodil reisis Kuivastu-Virtsu ja Heltermaa-Rohuküla liinil 12 321 sõidukit. Mõlemal liinil oli reisijaid sama palju kui vanade laevade ajal suvistel tippnädalavahetustel.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul valitses kevadpühade ajal Saaremaa ja Hiiumaa laevaliinidel suvi nii ilma kui ka sõitjate arvu poolest. «Reisijaid tuli sama suurusjärk nagu vanade laevade ajal kõige kuumematel suvistel nädalavahetustel. Virtsu-Kuivastu liinil oli sõidukite hulk suvevälise aja kohta märkimisväärne ja võrreldav lausa möödunud sügisese Saaremaa Ralliga, mis on senine hooajaväline rekord,» rääkis Treiel.

Laevad tulid suure koormusega tema sõnul hästi toime – Saaremaa liinil tehti neljapäeva õhtul operatiivselt lisaks plaanilistele lisareisidele veel kaks lisaringi, et kõik sõidukid ilma pikema ooteajata saarele toimetada, pühapäeval oli liiklus samuti ladus. Hiiumaa suunal said sõidukid samale või järgmisele laevale, mõni üksik sõiduk pidi ootama ka ülejärgmist laeva.

Neljapäevast pühapäevani tuli Virtsust Kuivastusse 4852 sõidukit ja läks 4414 sõidukit, Rohukülast tuli 1603 ja Heltermaalt läks 1452 sõidukit. Kõige enam reisijaid oli neljapäeval. Võrdluseks, et suvevälisel ajal senised suurimad sõidukite arvud on Saaremaa liinil umbes 1800 ja Hiiumaa liinil 640 sõidukit päevas tippsuunalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles