Lugeja küsib: mida teha, kui üks kiuslik inimene filmib iga meie pere tegevust?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

«Mida teha kui üks kiuslik inimene pildistab, filmib, lindistab iga meie pere tegevust? On ka kohale kutsunud politsei ja keskkonnakaitse, kuid neil pole midagi teha, kuna kõik on korras. Kas oleks võimalus temale endale esitada süüdistus kuna ta filmib ja lindistab salaja, minu teada peaks see tegevus kuuluma isikuvastase kuriteo hulka,» küsib lugeja.

Vastab veebikonstaabel Maarja Punak.

Kui isik filmib Teid avalikus kohas, saate talle öelda, et see ei ole okei ja Teie ei soovi tema videole/pildile jääda. Kui ta Teid ei kuula, siis on Teil õigus kutsuda politsei.

Kui isik filmib Teid Teie eramaal olles ka ise seal, siis selle kohta saate samuti teha teate politseile. Kindlasti eelnevalt paluge selge häälega isikul oma territooriumilt lahkuda. Kui ta seda ei tee, rikubki seadust.

Kui isik filmib Teid salaja, siis on võimalik, et tegemist on eraviisilise jälitustegevusega, mis on kuritegu. Selle kohta saate edastada avalduse politseisse. Kindlasti võib siin meeles pidada seda, et enda vestlust kellegi teisega võib isik alati salvestada.

Soovitan lugeda ka Andmekaitse inspektsiooni poolt välja antud kaamerate juhist. https://www.aki.ee/et/juhised

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles