Kui palju teenivad arstid USAs?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst.
Arst. Foto: Panther Media / Scanpix

USAs selgitati, millised erialad on Ameerika meditsiinis kõige paremini tasustatud ning milliste erialade arstid on oma tööga kõige rohkem rahul.

USA arstide portaal Medscape viis eelmise aasta lõpus ning tänavu aasta alguses läbi arstide palga ja rahuolu uuringu, milles osales 24 075 Ameerika arsti 25-lt erialalt, kirjutab portaal Med24.

Uuringust selgus, et kõige enam teenisid ortopeedid (413 000 dollarit), neile järgnesid kardioloogid (351 000 dollarit) ning uroloogid ja gastroenteroloogid (348 000 dollarit). Kõige vähem teenivad arstid, kes tegelevad HIV, nakkushaiguste, peremeditsiini ning pediaatriaga.

Palganumber on arvestatud täistööaja eest ning hõlmab palka, boonuseid ning kasumi jaotamist, kuid arvesse ei ole võetud tööväliseid lisatasusid.

Enim teenivad arstid, kes töötavad erapraksistes, ükskõik, kas nad on spetsialiseerunud või töötavad esmatasandil, kuid erinevused võivad tekkida praksise tüüpides. Kui vaadata praksiste tüüpe, siis teenivad enim need arstid, kes töötavad ühele erialale keskendunud grupipraksises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles