Uue rongi saamiseks võib kuluda pool aastat

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raasikul toimunud avariis said viga kaks viimast vagunit.
Raasikul toimunud avariis said viga kaks viimast vagunit. Foto: Mihkel Maripuu

Elroni juhi Andrus Ossipi sõnul pole hetkel võimalik öelda, kas 16. aprillil avariisse sattunud rong tuleb maha kanda või saab seda taastada. Kui aga on vaja uued vagunid tellida, siis kulub selleks kuid.

«Täna me ei arvesta sellega, et peaksime täiesti uue rongi saama. Kuna kaks vagunit on põhimõtteliselt korras, siis on küsimus selles, kas mõistlikum on nende taastamine või uute tellimine,» rääkis Elroni juht Andrus Ossip. Ta rõhutas, et ei sooviks uute vagunite kättesaamise aja teemal spekuleerida, aga pigem tuleb arvestada kuue kuuga, mitte aastaga. «Eks see sõltub meie partneri võimekusest. Neil on olemas omad tellimused ja kõik sõltub sellest, kuidas meie vagunite tellimine sinna vahele võiks mahtuda,» selgitas Ossip.

Elroni turundusjuhi Norbert Kaareste sõnul suvist graafikut tehes ettevõte ei arvestanud täiskoosseisuga. «Teadsime, et kasutame rongide pikendamist ja aus oleks öelda, et mingid pikendamised jäävad nüüd ära,» lisas ta.
.
Kaareste suveplaani ei teinud täiskooseisuga hõivatust, teadsime et kasutame pikendusi ja aus vastu on et mingid pikendamised jäävad nüüd ära. Ilmselt on Narva liin see, kus hakkavad sõitma kavandatust lühemad rongid.

Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul sõitis 16. aprillil veok kell 15.19 küljelt sisse reisirongile, raskes õnnetuses hukkus kaks ja 12 inimest sai vigastada. Õnnetuse tagajärjel paiskus rongist kaks vaguniosa rööbastelt välja, jäädes püstiselt raudteetammile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles