Vaata, mida võib kapuutsi- või värvlipael lapsele teha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele on ohtlikud rõivaste kapuutsi, värvli, varrukaotste ja püksisäärte piirkonnas asuvad pikad nöörid.
Lastele on ohtlikud rõivaste kapuutsi, värvli, varrukaotste ja püksisäärte piirkonnas asuvad pikad nöörid. Foto: Tarbija24

Kuigi nööride ja paelade ohtlikkusele lasteriietel on tähelepanu juhitud juba pikemat aega, leidis viimane mitmeid Euroopa Liidu riike hõlmanud kontroll, et viiendik lasterõivastest ei vasta ikka veel ohutusnõuetele.

Paar aastat tagasi alanud projekti Prosafe raames avastati 11st liikmesriigist kokku üle 2100 nõuetele mittevastava rõivaeseme. Kaks kolmandikku neist oli mõeldud väikelastele ning enamlevinud rikkumine puudutas kapuutsides olevaid nööre ja paelasid.

Selgitamaks tootjatele, maaletoojatele, müüjatele ja ka lastevanematele, miks on lasteriiete ohutusest kinnipidamine oluline ja kui ohtlikud võivad rõivaste nöörid lastele olla, valmis projekti raames ka informatiivne video.

Video avaldati portaalis Youtube ja seda saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles