Töökiusamise ohver: ei oska oodata, millal ülemuse viha taas valla pääseb

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemus karjub alluva peale.
Ülemus karjub alluva peale. Foto: Panther Media / Scanpix

Juba aastaid töökiusamist talunud naine räägib, kuidas juhtkond lubab endale sageli töötajaid mõnitavat käitumist ja alandab neid ka teiste juuresolekul.

46aastane loomingulisel alal töötav Ingrid räägib Õhtulehele, et üsna sageli satub nii tema kui ka mõni töökaaslastest ülemuste põhjendamatu viha alla. «Juhtkonna suhtlemislaad on inimeseti väga erinev, mõne puhul ollakse tihti halvustav, irooniline ja kriitiliselt salvav,» ütleb Ingrid.

Pingeline õhkkond töö juures tekitab naises stressi ja ta tunneb, et ei suuda enam kogu tähelepanuga tööle keskenduda.

Koolikiusamise kõrval kogevad paljud täiskasvanud tööl ülemuste või teiste töökaaslaste mõnitamist, karjumist ja alandamist, mis võivad neile tekitada tõsiseid tervisehädasid.

Tööinspektsioon kinnitab, et kui tööandja on töötajat ebaväärikalt kohelnud, võib viimane töölepingu erakorraliselt üles öelda ja nõuda hüvitist. Eelmisest aastast kuni tänaseni on töökiusamise tõttu pöördutud inspektsiooni juurde 30 korral ning kahel juhul jõudis see ka töövaidlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles