Lugeja küsib: miks võib tööandja CV Keskuses firma nime varjatuks jätta?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutus.
Töökuulutus. Foto: CV Keskuse ekraanitõmmis

«Minul on selline küsimus, et miks saavad tööandjad jätta soovi korral oma firma nime CV Keskuse tööpakkumises varjatuks? Minul tööotsijana küll sellist võimalust pole. Rääkimata sellest, et pakutavat palka ei avalda üldse keegi,» uuris Tarbija24 lugeja.

Vastab CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt:

Tõepoolest on täna tööandjatel võimalus peita töökuulutustel ettevõtte nimi. Tööportaalides on antud lahendus olnud portaalide algusaegadest saati selleks, et tööpakkuja konkurendid lihtsalt ei saaks liigselt informatsiooni ettevõtete plaanidest värbamisturul. Töötajate vahetus võib värbamisperioodil ajutiselt nõrgestada ettevõtte positsiooni, kuna eelmise töötaja lahkumise ja uue leidmiseni võib jääda ajaline paus.

Selleks, et konkurent antud aja-akent kurjasti ära ei kasutaks, otsustavadki mõned tööandjad pigem varjata oma nime, eriti kui otsitakse kõrgemal positsioonil olevale inimesele asendajat.  Tavaliselt kasutavadki antud võimalust tuntumad ettevõtted, kes ei soovi oma konkurentidele antud võimalust anda.

Antud praktika on aga CV Keskuses pigem harvaesinev, kuna tavaliselt on varjatud ettevõttega töökuulutusel ka vähem kandidaate ja tööandja üldjuhul sellega midagi ei võida. Seepärast uurivad ka meie kliendihaldurid alati, et tööandjal oleks nime peitmisel mõjuv põhjus. Täna moodustavad varjatud nimega töökuulutused alla 3 protsendi kõikidest tööpakkumistest.

Ametikohtadele kandideerimisel sarnast võimalust ei esine, kuna tegelikult ei tea ükski teine kandidaat, kes veel antud tööpakkumisele kandideerib ja seepärast on puudunud ka vajadus antud lahenduse väljatöötamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles