Mullu tõid eestlased reisidelt kolmel korral kaasa ka malaariat

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaaria edasikandjaks on hallsääsk ehk malaariasääsk
Malaaria edasikandjaks on hallsääsk ehk malaariasääsk Foto: Repro

Möödunud aastal tõid eestlased välisreisidelt kaasa nakkushaiguse 159 korral ning neist kolmel korral oli tegemist malaariaga, millesse nakatuti Aafrikas – Nigeerias ja Djiboutis.

Kõik kolm haigestunut ei kasutanud kemoprofülaktikat ehk ei võtnud enne reisi soovitatavaid verepreparaate, vahendab ERR.

Peamiselt toodi reisidelt kaasa haigusi, mis levivad saastunud toidu, vee, mustade käte või määrdunud pindade kaudu – enamasti oli tegemist soolenakkustega, nagu näiteks rotaviirusenteriit, salmonelloos, kampülobakterenteriit.

Samuti registreeriti kuus viirusliku A-hepatiidi juhtu, millesse nakatuti Horvaatias, Araabia Ühenemiraatides ning Egiptuses.

Kõige sagedamini toovad reisijad Eestisse nakkushaigusi populaarsetest reisi- ja puhkekohtadest nagu Egiptus, Bulgaaria ja Tai ning naaberriikidest Venemaalt ja Soomest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles