Väikepoodides liiguvad kultuslikud sigareti kujuga nätsud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigareti kujuga nätsud.
Sigareti kujuga nätsud. Foto: Buduaari ekraanitõmmis

Avalikes foorumites kirjutavad inimesed, et mitmes väikepoes üle Eesti müüakse jätkuvalt juba kümnete aastate taguses ajast tuttavaid sigaretikujulisi nätse – paraku ei tohiks lapsed neid osta.

«Just üks päev nägin neid ühes pudipadi poes müügil. Pisikesed lapsekesed mu ees, kel vanust mitte üle 10, ostsid neid terve pihutäie (oli vist 0,04 eurot tükk). Läksid siis poekesest välja, panid «pläru» ette, tõmbasid paar mängu mahvi, manades samal ajal muidugi ülbe näo ette ja itsitasid üksteise võidu. No ma ei tea. Kuidagi õõvastav ja kummaline tunne tekkis korraks,» kirjutab üks kasutaja foorumis.

«Ja, me sõpradega ka ostsime neid ja mängisime täiskasvanuid. Ja imelik kokkusattumus on see, et need kellega mängisime, kõik on nüüdseks ka reaalselt suitsetajad,» lisas teine.

Paraku ei too ükski kasutaja välja seda, millistes kauplustes toodet leida võib.

«Tubakaseaduse järgi ei tohi alaealisele müügiks pakkuda ega müüa tooteid, mille kuju sarnaneb tubakatoote omaga. Selleks, et me saaksime kontrollida, kes neid tooteid maale toob ja kas müüjad rakendavad alaealistele müügipiirangut, oleks hea, kui saaks täpsustada, kus konkreetselt neid tooteid müüakse,» ütles tarbijakaitseameti avalike suhete spetsialist Kadri Paul.

Hea lugeja, jaga infot, millises poes konkreetselt oled sina viimasel ajal näinud fotoga sarnanevaid tooteid müügil?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles