Reisijad pidid Rhodose lennu väljumist tunde ootama

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna pärastlõunal Tallinnast Rhodosele suunduma pidanud lend hilines üle viie tunni. Kuigi reisijad olid suurema osa sellest ajast teadmatuses, kinnitas SmartLynx Airlines Eesti tegevdirektor, et lend hilines lennuki uksel olnud mõlgi tõttu.

Täna kell 16 pidi Tallinna lennujaamast väljuma reisikorraldaja Aurinko tšarterlend Kreeka saarele Rhodosele, kuid SmartLynxi lennuki tehnilise rikke tõttu viibis väljumine tunde.

Oma poja ja kahe sõbrannaga täna Rhodosele lendama pidanud Margit Parmas rääkis kella 20 ajal Postimehele, et tema saabus lennujaama juba kella 14.30 ajal. «Siis oli kusjuures veel nii, et läksime lennukisse, panime pagasi ära ja hakkasime põhimõtteliselt välja lendama, kui äkki öeldi, et võtke pagas kaasa ja minge välja tagasi,» kirjeldas Parmas.

Ta lisas, et seejärel hakkasid järjest tulema teated, et uus info tuleb tunni aja pärast ja siis jälle tunni pärast, kuni lõpuks kell 18 öeldi, et väljalend on kell 20.30. Veidi enne kella 20 lükati lend veel poole tunni võrra edasi.

Rhodosele pidi lendama Läti lennufirma SmartLynxi lennuk Airbus 320, mille ukselt avastati enne väljalendu mõlk, selgitas SmartLynx Airlines Eesti tegevdirektor Kristiina Raidla Õhtulehele. Ta lisas, et lennuki uks peab olema 100 protsenti hermeetiline ja igasuguseid metallivigastusi tuleb kindlasti kontrollida. Kuidas uksele mõlk sai, ei osanud Raidla veel öelda.

Margit Parmas tõdes, et reisikorraldaja ega lennufirma lennu edasilükkumise põhjuste kohta infot ei jaganud. «Meie ei ole infot üldse saanud ja tegelikult oli nii, et lapsed siin jooksid ringi ja olid targemad kui meie. Nemad kuskilt kuulsid, et Lätist saadetakse uus lennuk,» lisas ta.

Samas aga ütles ta kella 20 ajal, et reisijad pika ootamise tõttu veel väga nördinud pole. «Kui ta nüüd tõesti kell 21 välja läheb, siis on veel kõik hästi. Kauem küll nagu oodata ei tahaks. Lapsed juba teevad nalja, et tuleb hakata Lotte nurgas öömaja sättima,» ütles Parmas naerdes.

Viis tundi pärast lennuki algset väljumisaega saabus siiski asenduslennuk, mis kell 21.25 Tallinna lennujaamast õhku tõusis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles