Fotod: vähihaigeid lapsi peab julgema vaadata

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähihaige laps.
Vähihaige laps. Foto: Reuters / Scanpix

Pildid vähihaigetest lastest kutsuvad tihti esile jõuetust ja alistuvaid emotsioone, kuid saksa fotograaf üritas näidata, et ka need väikesed inimesed püüavad oma elupäevi nautida.

Alam-Saksimaalt pärit Marina Proksch-Park algatas möödunud aasta alguses veebipõhise fotoprojekti, mille pealkiri oli tõlkes «Jõud lennata», vahendab The Local. Nüüd on tema kampaaniaga liitunud Facebookis juba ligi 21 000 inimest.

35-aastane naine külastab perekondi, kus on vähihaigeid lapsi. Ta jäädvustab mudilasi nende loomulikus keskkonnas: mängimas, poseerimas, mürades ja pea alati näevad nad fotodel välja rõõmsad.

Projekti eesmärk on haiguse põdejatele anda juurde enesekindlust ja murda tabusid, mis ühiskonnas vähihaigust ümbritsevad.

«Ma leian, et on oluline, et inimesed vähiga kokku puutuksid, sest praegu see kuidagi tõrjutakse elust välja. Need, kes kannatavad, peidavad end tihti teiste eest ära ja see on nende jaoks väga raske,» rääkis Proksch-Park.

Vaata pilte vähihaigetest lastest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles