Õppelaenu maksimummääraks jääb tänavu 30 000 krooni

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppelaen.
Õppelaen. Foto: Toomas Huik.

Valitsus toetas täna eelnõud, mille kohaselt tehakse ettepanek jätta õppelaenu maksimaalmäära suurus 2010/2011. õppeaastal muutmata ning kehtestada maksimaalmäära suuruseks 30 000 krooni.

Ettepaneku tegemisel on rahandusministeerium arvestatud mõju õppelaenu võtjatele, riigieelarvele ning analüüsitud õppelaenuga seotud makromajanduslikke aspekte.

Arvestati ka krediidiasutuste arvamusi, kuna krediidiasutused annavad õppelaene oma krediidiressursi arvelt.

Õppetoetuste ja õppelaenu seaduse kohaselt kehtestab valitsus igal aastal hiljemalt 1. juuliks riigi tagatud õppelaenu maksimaalmäära ühe laenutaotleja kohta ühes õppeaastas.  

2007. aastal jäi õppelaenu tagasimaksmisega jänni 304 inimest, kelle eest asusid tagasimakseid tegema riik ja käendajad.

2009. aasta keskpaigaks oli õppelaenuvõlglasi riigi hoolde tulnud juba üle 400. Pangad olid riigile esitanud laenu põhiosa nõudeid 76,7 miljoni krooni eest. Aasta lõpuks lähenes võlglaste arv 600-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles