Eestlased tegid soomlastele soodusportaali

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlastele ja Soomes elavatele eestlastele tehti soodusportaal.
Soomlastele ja Soomes elavatele eestlastele tehti soodusportaal. Foto: SCANPIX

Internetikaubamaja Eesti Ale tegi soodusportaali, mis võimaldab soomlastel ja Soomes elavatel eestlastel saada Eestis pakutavaid teenuseid ning kaupu tavahinnast 40-70% soodsamalt.

«2012. aastal majutati Eestis ligi 900 000 Soome turisti ja kokku külastas Eestit 2,1 miljonit soomlast, mis on enam kui kolmandik Soome rahvastikust ning 2013. aastal kasvasid need numbrid veel suuremaks,» sõnas Viro Ale tegevjuht Ardo Kalev.

«Sealt tuli idee pakkuda oma põhjanaabritele meie teenuseid lihtsalt ja mugavalt uue portaali kaudu.»

Kalevi sõnul on Eesti soomlaste jaoks odav maa, eelkõige teenuste vallas. «Meie pakume aga niigi odavaid teenused poole hinnaga, mis on võimalik tänu suurtele mahtudele,» nentis ta.

«Enam kui 2/3 inimestest langetab oma ostuotsuse esmalt hinna järgi, siis tuleb hinna ning kvaliteedi suhe. Usume, et suudame ka Soomes elavate-töötavate eestlaste raha rohkem koju tagasi tuua.»

Eesti majandus vajab mehe sõnul ühest küljest turiste, kes siin raha kulutaks, kuid teisest küljest voolab väga paljude eestlaste raha välismaale – olgu seal ostetud kaupade või teenuste näol.

«Kindlasti on uuel portaalil ka väike makromajandust positiivselt turgutav külg. Soomlaste võit on siiski suurem – nad saavad parima hinnaga väga häid kaupu ja teenuseid,» möönis Kalev.

«Hädavajaliku mugavuse loomine ei olnud nii kerge, kui me alguses arvasime, kuid tänu sellele saime väärtusliku kogemuse võrra rikkamaks – kuidas luua piiriülest teenust. Tore oleks, kui meie kõrvale sünniks ka portaal, mis pakub eestlastele väga hea hinnaga Soome teenuseid ja kaupu,» rääkis Kalev.

Kui toode osutub edukaks, kaalub Viro Ale ka Suomi Ale portaali käivitamist.

Eesti Ale partneriks Soomes on Itella Logistics ja Suomen Maksuturva Oy. Portaal asub aadressil www.eestiale.ee alias www.viroale.fi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles