Kohalikel sai turistidest kõrini – kõnnid T-särgita, maksa trahvi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-särgita kõndimine võib Mallorcal kalliks maksma minna.
T-särgita kõndimine võib Mallorcal kalliks maksma minna. Foto: SCANPIX

Mallorca saarel otsustati sisse viia uus soolane trahv neile turistidele, kes ka väljaspool randa käivad ilma T-särgita.

Uus trahv on osa kavast, millega püütakse päästa saare pealinna Palma mainet, kirjutab Local. Nii võib ilma korralikult katmata ülakehaga turistile määrata kuni 600-eurose trahvi. «See keeld ei kehti laudteedel või tänavatel, mis piirnevad rannaga,» selgitas Palma turismiosakonna juht Alvaro Gijon. Küll aga kehtib see kesklinnas, poodides, muuseumides, ühistranspordis ja avalikel pinkidel.

«Sellist probleemi pole maailma juhtivates turismipiirkondades nagu London, Pariis, Berliin või Amsterdam ja kui me tahame olla edasi üks sellistest sihtpunktidest, siis ei soovi me jätta valet muljet.»

Ühe turismibüroo pressiesindaja sõnul on selline asotsiaalne käitumine rohkem levinud Magaluf ja Punta Ballena piirkondades, kus on palju saksa ja briti noori. «Ma arvan, et ujumisriietes käimise eest määratav trahv on liiga suur. See ei ole nii tõsine probleem saare pealinnas, pealegi eksivad ka kohalikud mõnikord selle vastu,» arvas reisibüroo esindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles