Elisa andmesidelimiit kehtib tänasest kogu maailmas

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa logo.
Elisa logo. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui märtsikuus tekkis Elisa klientidel võimalus kehtestada oma mobiiliarvele šokiarvete ärahoidmiseks 935-kroonine Euroopa Liidu piires töötav andmesidelimiit, siis tänasest kehtib see kogu maailmas ja rakendub automaatselt ilma tellimata.

EMT klientidel on andmesidelimiiti võimalik valida alates märtsikuust ning see kehtib kogu maailmas. 1. juulist muutub aga teenust automaatseks ja seda ei pea enam ise spetsiaalselt valima.

Tele2-l rakendub andmesidelimiit alates 1. juulist, nagu Euroopa Liidu regulatsioon ette näeb. Vastavalt sellele hakkab see firma kommunikatsioonijuhi Kersti Gorstovi sõnul kehtima euroliidus, Norras, Rootsis ja Lichtensteinis.

«Kui 80 protsenti limiidist on kasutatud, saab klient siis teavitava SMSi. Kui 100 protsenti limiidist on täis, andmesideteenus piiratakse täielikult. Kui klient soovib teenuse kasutust jätkata, saab ta seda teha vastavasisulise SMSi teel,» selgitas Gorstov.

Elisal hakkab aga kogu maailmas toimiv andmesidepiirang juba tänasest vaikimisi kehtima kõikidel klientidel. Pärast 935-kroonise arve täitumist saab klient SMS-teavituse, kus öeldakse, et lubatud mobiilse andmeside maht on ära kasutatud ning peale on seatud piirang.

Kui klient soovib mobiilset andmesidet edasi kasutada, siis tuleb tal saata Elisale sõnum. Täpsed juhised andeside taasavamiseks on kirjas sõnumis. Soovi korral on kliendil võimalus andeside kasutamise limiiti tõsta või piirang üldse kaotada.

Andmesidelimiidi teenus on kliendile tasuta. Teenust saab kasutada riikides, kus toimib Elisa roaming. Elisal on üle 400 roaming-partneri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles