Burgerimüüjad saavad selga taaskasutatud materjalist tööriided

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hesburger uuendab nii oma söögikohtade väljanägemist kui ka tööriideid.
Hesburger uuendab nii oma söögikohtade väljanägemist kui ka tööriideid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soome rõivadisaineri Anna Sairoa kavandas taaskasutatud materjalidest valmistatud töörõivaste kollektsioon, mida hakkavad aasta lõpuks kandma kõikide Hesburgerite restoranide töötajad üle Baltikumi.

«Hesburgeril on enam kui 400 restorani, kus töötab üle 6100 inimese, mistõttu meil on palju vanau töörõivaid ning reklaammaterjale, mida edukalt taaskasutada. Kutsusime abiks Londonis baseeruva soomlannast moelooja Anna Sairoa ettevõttest TouchPoint, kes on professionaalne taaskasutatud materjalide disainer,» teatas Hesburgeri arendusjuht Ieva Salmela.


Salmela sõnul on restoranikett perefirma algusaegadest saadik rakendanud keskkonda säästvat poliitikat, mistõttu vanade materjalide taaskasutus ise ei ole ettevõtte jaoks uus kontseptsioon. Hesburger on varasemalt disaininud taaskasutatud materjalidest kollektsiooni, kuhu kuuluvad trendikad padjad, tekid ning kotid.

Seekordne töörõivaste projekt liikus aga keskkonna teadvustamisel järgmisele tasandile – töörõivaste tootmisel ei kasutatud vaid keskkonnaeksperdist disainerit vaid ka tootmine toimus Euroopas, transport toimus võimalikult säästlikult ning materjalidena kasutati nii jätkusuutlikult toodetud kui ka taaaskasutatud materjale.

Disainer Anna Sairoa sõnul on taaskasutamise viise mitmeid – vanu tooteid saab ümber töödelda uueks materjaliks või vanu tooteid lihtsalt uuteks ümber disainida. «Disaini eesmärk on sisuliselt midagi uut ja unikaalset luua. Mõnede toodete puhul on taasaksutatud materjalide kasutamine disainis nähtav, teisel juhul mitte ning just viimast tüüpi tootedete loomine on disaineri jaoks parim väljakutse,» rääkis Sairoa. Ta lisas, et Hesburgeri särkide puhul on oluline välja tuua plastpudelitest valmistatud materjal, mistõttu on vastav kiri särkide käistel näha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles