Saartel käis aprillikuus rekordarv reisijaid

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam. Foto: Küllike Rooväli

Väinamere Liinide teatel olid Kuivastu-Virtsu (Saaremaa) ja Heltermaa-Rohuküla (Hiiemaa) liinidel aprillis läbi aegade suurimad kasvunumbrid – reisijate arv kasvas aastatagusega võrreldes vastavalt 22 ja 33 protsenti. 

Saaremaale sai pühade ajal sõita pea ooteajata, Hiiumaa liinil tekkisid tippajal veel kuni 3-tunnised ooteajad.

«Selle lahenduseks on ainult teise samasuguse laeva toomine liinile. Regula on kahjuks tänaseks juba väike. Kogu piirkonnale annaks aga hoopis uue hoo uus laev ka Triigi-Sõru liinile. Väinamere reisijaarvu statistika tõestab, et esmalt tuleb luua võimalus ja siis kasv tuleb sellele järele, mitte vastupidi. Pikaajaliselt pakkumisest suurem nõudlus hoopis peletab eemale,»  rääkis Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel.

Tema sõnul ei suurenenud reisijate arv mitte ainult lihavõttepühade ajal, vaid kogu kuu vältel.

«Lihavõtted andsid möödunud aastaga võrreldes juurde 4-5 protsenti. Kindlasti mõjutas nõudlust oluliselt suviselt soe ilm, eriti kuna varasematel aastatel on aprill olnud reeglina raskete jääolude kuu. Suuremat pilti vaadates näitab selline kasvutempo, et laevaühenduse stabiilsus on kinnistunud meie klientide teadvuses ning pakub kindlustunnet,»  lausus Treiel.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindas Väinamere Liinid aprillis 99 948 reisijat ja 45 247 sõidukit, mida on mulluse sama kuuga võrreldes vastavalt 22 ja 21 protsenti enam. Heltermaa-Rohuküla liin kogus 34 684 reisijat ja 45 247 sõidukit, mida on eelmise aasta aprillist koguni 33 ja 30 protsenti enam.

Triigi-Sõru liin säilitas mullusega enamvähem sama taseme – reisijate arvuks kujunes 1288 ehk mullusest 6 protsenti vähem, kuid sõidukeid tuli 665 ehk mullusest 6 protsenti rohkem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles