Lugeja küsib: kas saan boonusklassi muutmist vaidlustada, sest see tundub avarii eest liiga suur «karistus»?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Tagurdasin 2013. aasta sügisel vastu teise auto tagumist vasakpoolset poritiiba. Liiklusõnnetus registreeriti. See on minu juhistaaži vältel alates 1997. aastast ainuke liiklusõnnetus, mille ma ise olen põhjustanud. 2014.a. veebruaris ostsin uue auto ja sellele kindlustust vormistades tuli minu uueks boonusklassiks 8. Varem oli see kõige madalam - 1. Kas ühe õnnetuse põhjustamise eest on õiglane tõsta boonusklass jälle nii kõrgeks, kas ma saaksin seda kuidagi vaidlustada?» küsib juht.

Vastab Lauri Potsepp Eesti Liikluskindlustuse Fondist.

Boonusklassi muutumist vaidlustada ei saa. Iga kindlustusandja võtab kindlustus- ja kahjuajalugu kindlustusmakse arvutamisel arvesse omal moel. Ületurulist ühtset metoodikat ei ole. Kui kindlustusjuhtumi põhjustamine tähendab selle kindlustusandja metoodika kohaselt boonusklassi muutumist ühelt kaheksale, siis nii see on.
 

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles