Kas hind määrab maitseelamuse?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranieine.
Restoranieine. Foto: SCANPIX

Inimeste maitsmispsühholoogia uuringud näitavad, et toit tundub seda parem, mida rohkem selle eest on raha välja käidud.

Cornelli ülikooli teadlased uurisid toidu maksumuse mõju maitseelamustele, vahendab ERRi teadusportaal. Töös osales 139 inimest, kes said valida nelja ja kaheksa dollari vääringus restoranieine, ja kes hindasid toidu maitsvust üheksa punkti skaalal.

Selgus, et kallima toidu valinud inimesed nautisid oma rooga hoopis rohkem kui odavama valiku teinud kaaslased, seda ka siis, kui tegu oli tegelikult samade roogadega.

Toidu maksumus mõjutab oluliselt seda, kuidas inimene end süües tunneb ja millise hinnangu roogadele ja söömiskohale annab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles