Burger King sattus riknenud toidu skandaali

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burger Kingi süüdistatakse halbades töötingimustes ja kehvas hügieenis.
Burger Kingi süüdistatakse halbades töötingimustes ja kehvas hügieenis. Foto: SCANPIX

Sadade Saksamaal asuvate Burger Kingi söögikohtade endine juht lahkus esmapäeval ametikohalt, kui telekanal RTL tõi päevavalgele kiirtoiduketi kehva hügieeni ja halvad töötingimused.

Burger King on viimase nädala aja jooksul pidanud Saksamaal taluma mitmesuguseid «paljastusi» ja negatiivset meediakajastust, kirjutab The Local. Saksamaa telekanali RTLi saates läks üks reporter varjatult tööle Yi-Ko Holdingu alluvusse, kes vastutab Saksamaal 671 Burger Kingi kiirtoidukoha eest.

Telešõus süüdistati söögikohta hügieenireeglite rikkumises. Saates väideti, et «parim enne» kuupäeva ületanud toored ja kergesti riknevad tooted märgistati üle ja neid kasutati toitudes jätkuvalt edasi.

«Erinevalt reklaamidest ei tule liha hamburgeri vahele alati kuumalt grillilt, vaid see on soojana seisnud juba tunde,» öeldi RTLis.

Selgus ka, et ühes toidukohas ei saanud töötajad raha ületundide eest ja neile keelduti maksmast puhkuseraha. Samuti tuli välja, et teenindajad olid sunnitud koristama söögikoha tualettruume samade vormiriietega, millega nad valmistasid köögis süüa.

Pärast seda reportaaži suleti kaks Burger Kingi söögikohta ning alustati eraldi juurdlust seal toimunu suhtes. Söögikoha Facebooki leht on täis vabandusi, kus teatatakse muu hulgas, et uus juhtkond on juba tööle rakendatud. Burger King lubab teha kõikvõimaliku, et klientide usaldust tagasi võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles