Kiirtoidukettide töötajad protesteerivad kõrgemate palkade nimel

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonaldsi töötajad lubasid eile New Yorgi linnas, et kiirtoidukettide töötajad plaanivad meelt avaldada üle kogu maailma.
McDonaldsi töötajad lubasid eile New Yorgi linnas, et kiirtoidukettide töötajad plaanivad meelt avaldada üle kogu maailma. Foto: SCANPIX

Kiirtoidukettide töötajad valmistuvad massiliseks meeleavalduseks järgmisel nädalal kokku 33 riigis üle maailma, Eestis protesti plaanitud ei ole.

Meeleavaldus on planeeritud 150 USA linna ja 33 riiki ning oodatakse, et tegu on maailma suurima kiirtoidukohtade protestiga, mida eales korraldatud on, kirjutab Business Insider.

Eile näitasid New Yorgis McDonaldsi söögikoha ees 15 protestijat, et tõsisem meeleavaldus on plaanis. Protestijad nõuavad endale miinimumpalgaks 15 dollarit ehk ligi 10,8 eurot tunnis. Ameerikas on see praegu umbes 5,2 eurot.

The Wall Street Journal kirjutas, et McDonaldsi meeleavalduse planeerijad uurisid ka globaalsel tasandil, milline on töötajate palgatase mujal riikides.

Väljaspool USAd toimuvad protestid 33 riigis ja kuuel kontinendil ja on suunatud McDonaldsi, KFC, Burger Kingi ja Wendy´se söögikohale.

Euroopas on praegu teada meeleavaldused Suurbritannias, Belgias, Saksamaal, Iirimaal ja Itaalias. Eestis meeleavaldust plaanis pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles