Keemiaga kutsumata neljajalgsete külaliste vastu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Väikelinnas elav lastega pere armastab küll loomi, kuid mitte võõraid kasse, kes nende hoovis asjal käivad. Aianduspoed soovitavad kutsumata neljajalgseid külalisi peletada sprei või graanulitega.

«Meil on tõrjevahendite osakonnas ja lemmikloomaosakonnas müügil koerte ja kasside peletamise vahendid nii spreipudelites kui ka graanulitena, mis muudavad loomade harjumusi, sest lõhn on äärmiselt ebameeldiv,» rääkis Hortese lemmikloomaosakonna klienditeenindaja Aave Augjärv.

Taimedele peale ei soovita ta spreid piserdada.

«Samuti tuleks arvestada, et vahend on üldiselt tõhus, kuid alati võib olla erandeid,» lisas Augjärv. Ka tuleb pärast vihma soovitud piirkonnad kindlasti vahendiga uuesti üle käia, sest vihmaga mõju kaob. «Küsijal soovitame raputada graanuleid ümber peenarde ja liivakasti,» rääkis müüja.

Hansaplanti turundusjuht Anna Ansmitt soovitas kasutada pritsitavaid peletusvahendeid. «Madalamate taimede ümber võiks panna ilupiirded,» jagas ta näpunäiteid. Kui aga probleemiks on hoopis laste liivakastis käivad koerad/kassid, siis võiks sinna peale ööseks panna katte ning lähiümbrus lasta üle peletusvahendiga.


Valik kasside-koerte tõrjevahendeid

Pink-Nit+ (250 g, 7,25 eurot, Hansaplant)

Vihmakindla geeli lõhnaained vabanevad järk-järgult ja püsivad kaua. Takistab loomi ebasoovitavaid kohti uriiniga reostamast. Et loom ei tunneks ära varem märgistatud kohta, on väga tähtis töödeldavat pinda enne veega pesta.

Akyszek (350 ml, 4,20 eurot, Hansaplant)

Sprei lõhn peletab kassi ja koera kohast, mida ta märgistab uriiniga ja/või kuhu jätab väljaheiteid. Võib kasutada nii ruumides kui ka väljas. Lõhnaaine vabaneb järk-järgult, muutes toime pikaajaliseks.

Zapi (1 l, 12,90 eurot, Hortes)

Graanuli lõhnaaineid on kassidele ja koertele ebameeldivad ja takistavad neid reostamast

haljasalasid, peenraid, terrasse, seinu, uksi ja aknaraame, õuesid, aedu ja teid.

Pink-Nit (500 ml, 6,60 eurot, Hortes)

Sprei lõhn on kassidele ja koertele äärmiselt ebameeldiv. Parema tulemuse saamiseks tuleb reostunud pindu eelnevalt pesta Uro-Septikuga. Esimese nädala jooksul pritsida saastatud kohti iga päev või üle päeva. Jätkata, kuni loomade halvad harjumused kaovad.

Zapi (500 ml, 12,90 eurot, Hortes)

Aitab vältida kodumajapidamise, põrandate, seinte, autorataste, ukse- ja aknaraamade, aedade ja õuede reostamist. Spreil on kassidele ja koertele ebameeldiv lõhn ning pikaajaline mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles