Lennufirma: olete meiega reisimiseks liiga paks!

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma keeldus 200-kilost meest teenindamast.
Lennufirma keeldus 200-kilost meest teenindamast. Foto: Liis Treimann

Lennufirma Air Transat keeldus teenindamast 200 kilo kaaluvat meest, tuues põhjenduseks, et reisija on liiga paks.

Inglane Sandy Russell soovis lennata Londonist Torontosse oma sureva tädiga hüvasti jätma, kuid eskorditi lennukilt maha, kirjutab Telegraph.

Seejärel pakuti talle võimalust teise lennuga Torontosse minna, kuid seda tingimusel, et ta maksab kahekordse piletihinna. Mees keeldus 928 naela ehk ligi 17 000 krooni suuruse summa maksmisest ega jõudnudki tädi juurde, kes suri kaks päeva hiljem vähki.

Nüüd on mees pahane, et talle enne pileti ostmist ei öeldud, et tema kehakaal võib probleemiks saada.

«Olin täiesti masendunud. Nutan harva, aga sel hetkel viisid pettumus ja alandus mu keset lennujaama pisarateni,» meenutas Russell.

Mehe lennukilt eemaldamise põhjustas see, et tema suur ümbermõõt takistas istme käetugesid õhkutõusmise ajaks alla laskmast, nagu lennunduseeskirjad ette näevad.

«Ma pole just väike, ma ei eita seda. Aga see ei tähenda, et mind tuleks nii vääritult kohelda,» arvab Russell. «Kõige hullem on see, et mu tädi on nüüdseks surnud. Ma ei saanud talle isegi head aega öelda.»

Air Transat nõustus mehe pileti kompenseerima, nimetades seda hea tahte avalduseks.

«Me ei saa inimestelt pileti broneerimisel nende ümbermõõte küsida, see oleks inimõiguste rikkumine,» ütles firma esindaja. Ta lisas, et Russell võttis enda alla ka kolmandiku tema kõrval istunud naise istmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles