Lugeja küsib: mida teha, kui tööandja ei maksa haigushüvitist?

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirushaiguse tunnustega on mõistlik koju jääda, säästes ennast ja kolleege. Eelnevalt on aga hea teada, kuidas arvutatakse haigushüvitisi haiguse tõttu töölt eemal oldud aja eest.
Viirushaiguse tunnustega on mõistlik koju jääda, säästes ennast ja kolleege. Eelnevalt on aga hea teada, kuidas arvutatakse haigushüvitisi haiguse tõttu töölt eemal oldud aja eest. Foto: Scanpix/CORBIS

«Mida teha, kui tööandja ei maksa haigushüvitist?» küsib lugeja.

Vastab tööinspektsiooni Ida inspektsiooni tööinspektor-jurist Ülle Kool.

Töötervishoiu- ja tööohutuse seaduse § 122 lg 5 järgi tuleb tööandjal haigushüvitis välja maksta palgapäeval, kuid mitte hiljem kui 30 kalendripäeva jooksul alates nõuetekohaselt vormistatud haiguslehe esitamisest tööandjale.

Kui tööandja ei täida seadusest tulenevat kohustust st ei maksa töötajale haigushüvitist, tuleks järelepärimisega pöörduda tööandja poole. Kui tööandja ei selgita ega reageeri järelepärimisele, siis tuleb töötajal  pöörduda haigushüvitise maksmise nõudega töövaidlusorgani poole, kas töövaidluskomisjoni või kohtusse. Avalduse esitamise tähtaeg on 4 kuud, arvates päevast, mil töötaja sai teada või pidi teada saama oma õiguste rikkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles