Lugeja küsib: kas mind võib vallandada, kui ei saa ema operatsioonile viimiseks vaba päeva?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Olen sattunud keerulisse olukorda. Pean oma emaga minema operatsioonile Tartusse, ilma abita ta sinna ei pääse. Elame Tartust väga kaugel ja mul oleks võimalik teha see käik autoga. Tööandja teatas aga, et ta ei võimalda mulle seda päeva. Mis juhtub, kui ma tõesti ei lähe tööle (olles sellest ka eelnevalt teatanud), kas tööandjal on tõesti õigus vallandada tööle mitte ilmumise eest? Olen ainus laps ja mu ema on lesk, olen ainus, kes midagi saab aidata ja teha. Või ongi ikkagi riigi seadus selline, et on kohustus vanemate eest hoolitsed ja samas seda võimalust ei anta?» küsib lugeja.

Vastab Tiit Kruusalu METI personaliabist.

Vastavalt töölepinguseaduse § 92 lõikele 1 punktile 2 ei tohi tööandja lõpetada Teiega töölepingut põhjusel, et täidate olulist perekondlikku kohustust.
Vastavalt sama seaduse § 42 on Teil õigus nõuda tööandjalt mõistlikus ulatuses vaba aega oma oluliste perekondlike kohustuste täitmiseks, mida Te töövälisel ajal teha ei saaks. Töölepinguseaduse § 38 alusel peab tööandja maksma Teile selle aja eest keskmist töötasu.


Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles