Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kodu

:

Toiduohutuse ABC liha grillimisel

Liha grillimisel tuleb lisaks tuleohutusele silmas pidada ka mõningaid toiduohutuse reegleid, sest nende eiramisel võivad sööjad langeda kõhuhädade küüsi.

  • Hoidke kergesti riknevad toiduained külmapatareidega varustatud külmakastis, koduaias grillimisel külmkapis. Võtke toit külmast välja alles tund aega enne grillimist.
  • Toidubakterite levimise vältimiseks hoidke toored ja küpsenud toiduained üksteisest lahus. Peske käed pärast toore lihaga tegelemist alati puhtaks. Kasutage toore ja küpsenud toidu jaoks eraldi töövahendeid ja lõikelaudasid.
  • Toiduohutuse tagamiseks tuleks kõikide küpsetusviiside puhul saavutada liha sisetemperatuuriks 71 kraadi. Veiseliha süüakse samas ka poolküpsena (sisetemperatuur 60-65 kraadi) ja pooltoorena (sisetemperatuur 50-55 kraadi).
  • Vältige leegil küpsetamist! Kui toit läheb kõrbema, eemaldage kõrbenud osad enne söömist.

Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
Sponsoreeritud artiklid
TERVISEPORTAAL
TERVIS.POSTIMEES.EE
      LUGEJA KÜSIB
      KALLIS TOASOE
      KALLIS SOOJUS
      KARM HINNATÕUS
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsib
      Tervis
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      Uudised
      Katsed ja testid
      Lugemissoovitus
      Aed ja kodu
      Majandus24
      Valuutakursid
      USD
      0,788 EUR
      GBP
      1,264 EUR
      LTL
      0,29 EUR
      SEK
      0,109 EUR
      RUB
      0,019 EUR
      =
      Kursid seisuga: 22.10.2014
      POSTIMEES.ee
      Naine
      Juhtimine
      TallinnCity