Tagasi mobiilivaatesse

Kodu

:

Toiduohutuse ABC liha grillimisel

Liha grillimisel tuleb lisaks tuleohutusele silmas pidada ka mõningaid toiduohutuse reegleid, sest nende eiramisel võivad sööjad langeda kõhuhädade küüsi.

  • Hoidke kergesti riknevad toiduained külmapatareidega varustatud külmakastis, koduaias grillimisel külmkapis. Võtke toit külmast välja alles tund aega enne grillimist.
  • Toidubakterite levimise vältimiseks hoidke toored ja küpsenud toiduained üksteisest lahus. Peske käed pärast toore lihaga tegelemist alati puhtaks. Kasutage toore ja küpsenud toidu jaoks eraldi töövahendeid ja lõikelaudasid.
  • Toiduohutuse tagamiseks tuleks kõikide küpsetusviiside puhul saavutada liha sisetemperatuuriks 71 kraadi. Veiseliha süüakse samas ka poolküpsena (sisetemperatuur 60-65 kraadi) ja pooltoorena (sisetemperatuur 50-55 kraadi).
  • Vältige leegil küpsetamist! Kui toit läheb kõrbema, eemaldage kõrbenud osad enne söömist.
Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnadgrillimineohutusjaanipäevtoitgrill-liha
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
Saada meile vihje!
Nägid midagi huvitavat? Saada meile kiri, video või pilt siit!
Katsetused aknapesurobotiga
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsibKõik
TervisKõik
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
UudisedKõik
Katsed ja testidKõik
Lugemissoovitus
Aed ja koduKõik
Gallup

Küsitluses on osalenud  inimest
MajandusKõik
Valuutakursid
USD
0,924 EUR
GBP
1,397 EUR
SEK
0,107 EUR
RUB
0,018 EUR
=
Kursid seisuga: 24.04.2015
POSTIMEES.eeKõik
NaineKõik
JuhtimineKõik
TallinnKõik