Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kodu

:

Toiduohutuse ABC liha grillimisel

Liha grillimisel tuleb lisaks tuleohutusele silmas pidada ka mõningaid toiduohutuse reegleid, sest nende eiramisel võivad sööjad langeda kõhuhädade küüsi.

  • Hoidke kergesti riknevad toiduained külmapatareidega varustatud külmakastis, koduaias grillimisel külmkapis. Võtke toit külmast välja alles tund aega enne grillimist.
  • Toidubakterite levimise vältimiseks hoidke toored ja küpsenud toiduained üksteisest lahus. Peske käed pärast toore lihaga tegelemist alati puhtaks. Kasutage toore ja küpsenud toidu jaoks eraldi töövahendeid ja lõikelaudasid.
  • Toiduohutuse tagamiseks tuleks kõikide küpsetusviiside puhul saavutada liha sisetemperatuuriks 71 kraadi. Veiseliha süüakse samas ka poolküpsena (sisetemperatuur 60-65 kraadi) ja pooltoorena (sisetemperatuur 50-55 kraadi).
  • Vältige leegil küpsetamist! Kui toit läheb kõrbema, eemaldage kõrbenud osad enne söömist.
Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:grillimineohutusjaanipäevtoitgrill-liha
Samal teemal
Kes streigib, kes teeb lennureisimist lihtsamaks
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
kõik sõduritoidust
UUS 20-EURONE RAHATÄHT
LOE TERVISEPORTAALIST!
    LOE TERVISEPORTAALIST!
    LOE TERVISEPORTAALIST!
      TOIDUPOED KOLIVAD VEEBI
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsibKõik
      TervisKõik
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      UudisedKõik
      Katsed ja testidKõik
      Lugemissoovitus
      Aed ja koduKõik
      Gallup

      Küsitluses on osalenud  inimest
      Majandus24Kõik
      Valuutakursid
      USD
      0,89 EUR
      GBP
      1,374 EUR
      SEK
      0,107 EUR
      RUB
      0,014 EUR
      =
      Kursid seisuga: 27.02.2015
      POSTIMEES.eeKõik
      NaineKõik
      JuhtimineKõik
      TallinnCityKõik