Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kodu

:

Toiduohutuse ABC liha grillimisel

Liha grillimisel tuleb lisaks tuleohutusele silmas pidada ka mõningaid toiduohutuse reegleid, sest nende eiramisel võivad sööjad langeda kõhuhädade küüsi.

  • Hoidke kergesti riknevad toiduained külmapatareidega varustatud külmakastis, koduaias grillimisel külmkapis. Võtke toit külmast välja alles tund aega enne grillimist.
  • Toidubakterite levimise vältimiseks hoidke toored ja küpsenud toiduained üksteisest lahus. Peske käed pärast toore lihaga tegelemist alati puhtaks. Kasutage toore ja küpsenud toidu jaoks eraldi töövahendeid ja lõikelaudasid.
  • Toiduohutuse tagamiseks tuleks kõikide küpsetusviiside puhul saavutada liha sisetemperatuuriks 71 kraadi. Veiseliha süüakse samas ka poolküpsena (sisetemperatuur 60-65 kraadi) ja pooltoorena (sisetemperatuur 50-55 kraadi).
  • Vältige leegil küpsetamist! Kui toit läheb kõrbema, eemaldage kõrbenud osad enne söömist.
Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:grillimineohutusjaanipäevtoitgrill-liha
Samal teemal
MÕTLE, MIDA SUHU PISTAD
Sponsoreeritud artiklid
TERVIS.POSTIMEES.EE
Mida teeb kindlustusmaakler?
Lugejad tahavad teada
Segadus õliküttega
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsibKõik
TervisKõik
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
UudisedKõik
Katsed ja testidKõik
Lugemissoovitus
Aed ja koduKõik
Gallup

Küsitluses on osalenud  inimest
Majandus24Kõik
Valuutakursid
USD
0,882 EUR
GBP
1,339 EUR
SEK
0,108 EUR
RUB
0,013 EUR
=
Kursid seisuga: 28.01.2015
POSTIMEES.eeKõik
NaineKõik
JuhtimineKõik
TallinnCityKõik