Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kodu

:

Toiduohutuse ABC liha grillimisel

Liha grillimisel tuleb lisaks tuleohutusele silmas pidada ka mõningaid toiduohutuse reegleid, sest nende eiramisel võivad sööjad langeda kõhuhädade küüsi.

  • Hoidke kergesti riknevad toiduained külmapatareidega varustatud külmakastis, koduaias grillimisel külmkapis. Võtke toit külmast välja alles tund aega enne grillimist.
  • Toidubakterite levimise vältimiseks hoidke toored ja küpsenud toiduained üksteisest lahus. Peske käed pärast toore lihaga tegelemist alati puhtaks. Kasutage toore ja küpsenud toidu jaoks eraldi töövahendeid ja lõikelaudasid.
  • Toiduohutuse tagamiseks tuleks kõikide küpsetusviiside puhul saavutada liha sisetemperatuuriks 71 kraadi. Veiseliha süüakse samas ka poolküpsena (sisetemperatuur 60-65 kraadi) ja pooltoorena (sisetemperatuur 50-55 kraadi).
  • Vältige leegil küpsetamist! Kui toit läheb kõrbema, eemaldage kõrbenud osad enne söömist.

Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
TÜHISTATUD EGIPTUSE REISID
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsib
Tervis
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
Uudised
Katsed ja testid
Lugemissoovitus
Aed ja kodu
Majandus24
Valuutakursid
USD
0,778 EUR
GBP
1,271 EUR
LTL
0,29 EUR
SEK
0,109 EUR
RUB
0,02 EUR
=
Kursid seisuga: 19.09.2014
POSTIMEES.ee
Naine
Juhtimine
TallinnCity