Reeglid tuleohuta grillimiseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimes

Oluline on valida grillimiseks sobiv koht. See peab olema tuule eest kaitstud, sest tõmbetuule korral ei jaotu kuumus ühtlaselt ja lendlevad sädemed võivad tekitada tulekahju.

Grill peab seisma kindlalt ega tohi kõikuda.

Ärge kasutage süütamiseks bensiini, petrooleumi või muud sarnast. Need  plahvatavad ohtlikult ja rikuvad täielikult liha maitse ning on lisaks ka mürgised.

Kõige puhtama maitseelamuse annab süütamine ilma süütevedelikuta! Kasutage väikesi puupilpaid, toiduõli, paberit jms ning spetsiaalset sütestarterit (silindriline sütekamin – saadaval poodides).

Kui kasutada siiski süütevedelikku, peab see olema enne grillimist täielikult ära põlenud. Mingil juhul ei tohi süütevedelikku lisada söögitegemise ajal – see rikub põhjalikult toidu maitse. Samuti on süütevedeliku lisamine hõõguvatele sütele äärmiselt tuleohtlik.

Lõkkematerjali põlemist saab hoogustada grillikaanega või ajalehega lehvitades, kuid olge ettevaatlikud, et sädemed tulekahju ei tekita. On olemas ka spetsiaalne lõõts süte põlemise hoogustamiseks.

Kõik grillimiseks vajaminevad abivahendid peavad olema alati käepärast, et saaksite kiirelt reageerida.

Olge veendunud, et koduloomad ja lapsed ei ole grilli vahetus läheduses.

Allikas: Enn Tobreluts

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles