Tehnoloogia jõudis värviliste tätoveeringute eemaldamiseni

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Panther Media / Scanpix

Ilukliinik vipMedicum kinnitab, et nende uus laser, mis on Baltikumis seni ainus, suudab töödelda tervet värvispektrit ehk eemaldada ka värvilisi tätoveeringuid.

«Uue laseri eelis seisneb selle neljas erinevas lainepikkuses, mis annavad võimaluse töödelda tervet värvispektrit. See tähendab, et nüüd on võimalik sama efektiivselt vabaneda ka keerulistest ja mitmevärvilistest tätoveeringutest,» tunnistas vipMedicumi laserravi spetsialist Julia Kudrjavtseva. Ilukliinik hakkas uut laserit kasutama sel kevadel.

Kudrjavtseva selgitas, et lasertehnoloogiat on tätoveeringute eemaldamisel kasutatud juba mitukümmend aastat, kuid aasta-aastalt tulevad turule üha uuemad ja täiuslikumad laserid. Varasemate laserite peamine probleem seisnes selles, et nendega oli raske vabaneda värvilistest piltidest.

Tätoveeringu eemaldamise protseduur on suhteliselt kiire – olenevalt pildi suurusest kestab see 5-15 minutit. «Naha pinda töödeldakse laseriga, mis lõhub pigmenti ning selle pigmendi jäägid viib inimese lümfisüsteem kehast välja. Lainepikkus määratakse vastavalt tätoveeringu värvile,» rääkis spetsialist.

Protseduuri ajal klient Kudrjavtseva sõnul valu ei tunne – tunneb ainult õrnu torkeid. Protseduuri lõpus võib nahk kergelt õhetada. Taastumisaeg on 5 kuni 10 päeva. Töödeldud piirkonda peab hoida puhtana ning kreemitama Bepantheniga. Taastumisajal tuleb vältida trenne ning töödeldud tsooni hõõrdumist. 

Tulemused võivad erineda. «Iga tätoveering on individuaalne, kuna on tehtud erinevale sügavusele, kasutatud erinevat tinti – seega ei saa tulemusi ühtselt hinnata. Kuid võib öelda, et antud laser võimaldab eemaldada tätoveeringud vähesema protseduuride arvuga kui teised laserid,» uskus Kudrjavtseva.

Ühe protseduuri hind on alates 129 eurost. Täpne hind selgub konsultatsiooni käigus.

Spetsialist lubab, et eemaldamine on ohutu, kui seda teeb kvalifitseeritud professionaal. «Eemaldades soovimatut kehakaunistust ei sooviks inimene ju selle asemele saada hoopis armi – seetõttu peab hoolega valima, kus antud protseduuri läbida,» märkis ta.

Kudrjavtseva sõnul tullakse ilukliinikusse tätoveeringu eemaldamiseks väga palju ning see on pigem kasvav trend. «Nagu näitab ka välismaa partnerite kogemus, siis 50 protsenti tätoveeringu teinud inimestest soovivad seda hiljem korrigeerida ning 30 protsenti mõtlevad selle eemaldamisele. Meie poole pöörduvad ka ebaõnnestunud püsimeigi saanud kliendid. Samuti soovitakse vahepeal tätoveeringut teha mõneti heledamaks, et seda saaks korrigeerida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles