Eestlaste suurimaks mureks on hinnatõus ja inflatsioon

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnatõus.
Hinnatõus. Foto: SCANPIX

Värskest Eurobaromeetri uuringust selgub, et eestlased peavad nii Eesti riigi kui ka isiklikult suurimaks probleemiks hinnatõusu ja inflatsiooni.

Tervelt 38 protsenti vastanuist pidas hinnatõusu ja inflatsiooni suurimaks Eesti ees seisvaks mureks. Euroopas keskmiselt pidas seda oma riigi tähtsaimaks probleemiks vaid 20 protsenti vastanuist.

Üle-euroopaliselt peeti suurimaks probleemiks tööpuudust (49 protsenti vastanuist). Eestis pidas seda probleemiks 32 protsenti küsitletuist.

Oma isikliku elu plaanis pidas hinnatõusu ja inflatsiooni suurimaks probleemiks tervelt 50 protsenti eestlastest, Euroopas keskmiselt oli see protsent 38.

Eestlased olid Euroopa keskmisest pisut positiivsemad küsimuses, kas majanduskriisi mõju tööturule on juba oma haripunkti saavutanud (seda uskus 52 protsenti vastanuist) või on hullem veel ees (42 protsenti). Euroopa keskmised protsendid olid vastavalt 44 ja 47.

Eesti majanduslikku olukorda hindas pigem halvaks 49 protsenti vastanuist ja pigem heaks 48 protsenti. Euroopas keskmiselt hindas oma riigi majanduse olukorda pigem halvaks tervelt 65 ja pigem heaks vaid 33 protsenti vastanuist.

Kõige positiivsemaks Euroliidu saavutuseks hindasid eestlased tööjõu, kaupade ja teenuste vaba liikumist (71 protsenti vastanuist). Euroopas keskmiselt hinnati seda samuti liidu kõige tähtsama saavutusena (58 protsenti vastanuist). Teiseks rõhutati rahu Euroliidu riikides (Eestis 49 protsenti, Euroopas keskmiselt 53).

Küsitlus viidi läbi 15.-24. märtsini 1000 vastajaga silmast-silma intervjuu vormis. Valimis olid ainult ELi kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles