Suviti saab supermarketites kauem ostelda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimate palade valimiseks on paljudes supermarketites suvel rohkem aega.
Parimate palade valimiseks on paljudes supermarketites suvel rohkem aega. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Selver pikendas juba 1. maist mõne poe lahtiolekuaegu, Rimi aga otsustas sellest loobuda, kuna tulu sellest ei tõuse.

«Suveperioodiks pikenevad nende kaupluste lahtiolekuajad, kus on selleks suurem nõudlus,» rääkis Selveri pressiesindaja Annika Vilu. Alates 1. maist on osa kauplusi õhtul tunni võrra kauem avatud, aga on ka neid, mis avatakse hommikul varem. «Pikendame igal kevadel kaupluste lahtiolekuaegu ning läheme igal sügisel tagasi talvisele graafikule,» lisas ta.

Tallinnas on Selvereid aastaringselt õhtul kella üheteistkümneni avatud ning ainsaks muutuseks on Tondi Selveri avamine tunni võrra varem. «Küll pikenes näiteks kõigi Pärnu kaupluste ja mitmete maakonnakeskuste poodide lahtiolekuaeg. Saaremaa, Hiiumaa, Pärnu ja mitmete teiste puhkusepiirkondade kauplustes on suvel külastatavus suurem kui talvel,» selgitas Vilu.

Pikem avamisaeg nõuab ka lisatöökäsi. «Kuna osade kaupluste tippkoormus jääbki suveaega, siis palkame nendesse suveks lisatööjõudu,» rääkis Vilu.

Oma poode plaanib lauema lahti hoida ka Maxima. «30. mail pikendame suveks tunni võrra kella 23.00ni Pärnu Maxima XXX , Kuressaare Maxima XX ja Õismäe Maxima XX kaupluste lahtiolekuaegu,» rääkis Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid.

Rimi oma konkurentide optimismi ei jaga. «Oleme kliendivoogu hilisõhtusel ajal meie kauplustes analüüsinud ning jõudsime sel korral seisukohale, et me oluliselt kaupluste lahtiolekuaegu ei pikenda,» rääkis Rimi pressiesindaja Katrin Bats. Nii otsustati pikendada vaid nelja Säästumarketi lahtiolekuaegu. «Tunni võrra kauem, kella 22-ni on alates maikuust avatud Narva (Rakvere mnt.), Pärnu (Papiniidu), Kuressaare (Mooni tn.) ning Kärdla Säästumarketid,» täpsustas Bats.
Teiste Säästumarketite ja Rimi kaupluste lahtiolekuajad jäävad ka suveperioodiks samaks.

Prismast kinnitati, et kõik Prisma hüpermarketid on avatud igapäevaselt 08.00-23.00 ning muudatusi selle osas pole plaanis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles