Pärnus suri maovähendusoperatsiooni tüsistustesse keskealine naine

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Paar nädalat tagasi Pärnu haiglas maovähendusoperatsioonil käinud keskealine naine suri selle nädala alguses operatsiooni tüsistustesse.

«Kahjuks kirurgiline tegevus kätkeb endas teatud ohte,» tõdes Pärnu haigla anestesioloogia-, intensiiv- ja operatiivravi juhataja dr Raido Paasma.

«Maovähendusoperatsioone tehakse ikkagi patsientidele, kellel esinevad ülekaaluga kaasuvad tõsised tervisehäired, nagu näiteks vererõhuprobleemid, tõsine suhkruhaigus. Ka sellel patsiendil olid teatud probleemid,» rääkis Paasma, kelle kinnitusel on see esimene selline juhtum Pärnu haiglas.

Aprillis kirjutas Tarbija24, et Eestis on mulluse seisuga tehtud 2273 bariaatrilist operatsiooni ning kolm patsienti on surnud operatsiooni tüsistustesse. Peamised surmale viivad operatsioonijärgsed tüsistused on sooleõmbluste lahtiminek ja kõhukelme põletik ning kopsuarteri trombemboolia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles