Ministeerium: kiirlaenuturgu toidavad toimetulekuraskused, mitte emotsiooniostud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusministeerium.
Majandusministeerium. Foto: Peeter Langovits

Kui pangad karmistasid tarbimislaenude väljastamist, siis sellega algas ka kiirlaenuäri tõus, tõdes majandusministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Tea Danilov.

Danilov rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et riik on varemgi astunud samme kiirlaenuturu reguleerimiseks, aga vastu võetud regulatsioonid on jäänud mõnevõrra jõetuks, vahendas ERR Uudised.

Ta tõi välja, et näiteks 2013. aasta suvel jõustusid vasutustundliku laenu sätted, mis toovad krediidiandjatele kohustuse hinnata laenuvõtja maksevõimet.

«Juba varem on jõustunud sätted, et laen ei tohi olla vastuolus heade kommetega, neid samme on veel olnud, täna räägime, miks sellest pole piisanud,» selgitas majandusministeeriumi ekspert.

Danilov märkis ka, et selle aasta veebruaris ministeeriumis valmis saanud analüüsi põhjal on kiirlaenu ärimudel kliendile mugav - laenu saab kätte kiiresti 24 tunni jooksul sisuliselt mitte mingisuguseid dokumente esitamata -, aga reeglina kliendilt sissetuleku tõendit ei küsita, ainult tehakse päring maksehäireregistrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles