Keskerakondlane kutsub üles Swedbanki boikoteerima

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki otsused pahandavad nii kliente kui kohalikke poliitikuid.
Swedbanki otsused pahandavad nii kliente kui kohalikke poliitikuid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Haapsalu linnavolikogu esimees, keskerakondlane Jaanus Karilaid tegi avaliku pöördumise, milles soovitab Swedbanki klientidel panka vahetada. Tarbija24 avaldab pöördumise muutmata kujul.

Kutsun inimesi üles loobuma Swedbanki teenustest, kuna hoolimata hiigelkasumist sulgevad nad pangakontoreid suutmata tagada inimestele olenemata sissetulekutest juurdepääsu pangateenustele.

«Haapsalu ettevõtjad on Swedbanki käitumise juba hukka mõistnud,» lausus Karilaid viidates panga otsusele lõpetada Haapsalu kontoris sularahatehingud. «Seetõttu kutsun üles kõiki inimesi lõpetama oma leping Swedbankiga ja kasutada edaspidi mõne teise panga teenuseid.»

Swedbank on ülikasumeid teeniv ettevõte, aga seda hämmastavam oli Haapsalu volikogu esimehe sõnul Eesti Panga soovitus maksta läänlaste maksuraha Haapsalu filiaali hoidmiseks Swedbankile juurde.

Karilaidi sõnul on sularaha tehingute lõpetamine Haapsalus iseenesest panganduse probleemide jäämäe tipp.

«Eurokampaania sõnumid on kandidaatidel siiani olnud teisejärgulised. Mitte omasooiharuse legaliseerimine ega Venemaale vastandumine pole Eesti ühiskonna konnasilmad, vaid kommertspankade võim, mis oma pädevuselt ületab meie ametkonna ja poliitilise tasandi,» rääkis Karilaid.

Ta tõi peale Swedbanki kärpepoliitika näiteks ka äsjase Nordea panga võidu riigikohtus maksu ja tolliameti üle.

«Pangad riisuvad meie ühiskonda ja on riik riigis,» lausub Karilaid. «Poliitikud on muutunud pangandusringkondadele järele lohisejateks. Seaduste tõlgendus on finantsiliselt tugevama poole kaldu. See peab muutuma.» Swedbank on ülikasumeid teeniv ettevõte, aga seda hämmastavad oli Eesti Panga soovitus maksta läänlaste maksuraha Haapsalu filiaali hoidmiseks Swedbankile juurde.
 

Swedbank otsustas lõpetada sularahatehingud neljas kontoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles