Saksa kruiisituristide ostud Kuressaare turul jäid kesiseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutschland avas Saaremaa kruiisihooaja.
Deutschland avas Saaremaa kruiisihooaja. Foto: Mario Laul

Selle aasta esimene ristluslaev, mis juhtus olema Saksamaa alus Deutschland, kolmapäeval Kuressaare turumüüjatele kuigi suurt kasumit maha ei jätnud.

Kuressaare käsitöömüüjatel on alanud ärevad ajad: algavad kruiisireisid, ent kunagi pole päris kindlalt teada, kas ja kui palju neist reisijatest ka sadamast Kuressaare kesklinna ehk turule jõuavad ning mida nad sealt meeneks kaasa ostavad, kirjutab Meie Maa.

Deutschland mahutas eelinfo kohaselt 500 Saksa turisti, ent sadamast kesklinna jõudis kolme erineva grupina Meie Maa andmetel 340 inimest.

Kolme-nelja ajal päeval ootas turiste Kuressaare loss ehk muuseum ning poole viie paiku tuli neil asuda tagasiteele sadamasse. Seega jäigi sakslastel raekoja platsi ümbruses kondamiseks aega ehk veidi üle poole tunni.

«Ega sakslased eriti osta. Seegi kord ostsid rohkem väikesi, peamiselt puidust esemeid,» tõdes turumüüja. «Meie ei oska saksa keelt, nemad jälle ei oska meiega suhelda ja sakslane on veidi uhke ka. Neil on kõike endilgi ja odavamalt. Meie sihtgrupp on ikka soomlased.»

Tema tõdemusel saab kruiisireisija sama kaupa ka Tallinnast ja nii juhtubki, et Kuressaarde saabudes on tal pahatihti meenetest juba isu täis.

Pleede ja kampsuneid, millest tädi end elatab, sakslased ei ostnud. Samas tunnistas ta, et olla viimase grupi saabumise ajaks ise Rae kauplusse söögikraami järele läinud ega suuda nüüd end piisavalt põhjalikult ära kiruda.

Vähemalt elevust toovad turistid turule, kui nad ka sisse ei too, ütles ta.

Järgmine kruiisilaev, mida turumüüjad ootavad, saabub juba 26. mail ehk esmaspäeval. Tulemas on 650 reisijat. Seekord peatub laev Helsingis ja Tallinnas, seega on lootust, et saabujate seas on ka soomlasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles