Ametnikud tõid turvavarustuseta ehitajad maa peale

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad riskivad oma eluga.
Ehitajad riskivad oma eluga. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tööohutust eile kontrollinud ametnikud käskisid töö lõpetada ehitajatel, kes töötasid ilma turvavarustuseta eluohtlikul kõrgusel.

Eile kontrolliti üle Eesti ehitusplatse ja leidis neilt kokku üle160 rikkumise, teatas tööinspektsioon Nendest 44 eksimust olid nii ohtlikud, et inspektoritel tuli paluda ehitusmeestel töö lõpetada või töövahendi kasutamine ära keelata.

Peamiselt ei lubatud tööd jätkata neil, kes askeldasid eluohtlikest kõrgustest. Paljudel puhkudel kasutati ka töövahendid, mis ei vastanud nõuetele. Näiteks ei kasutanud katusel töötanud ehitajad kaitserakmeid ja turvaköisi.

Tööinspektsiooni tööohutuse peaspetsialisti Indrek Avi sõnul tuleb katuselt kukkumise ohu kõrvaldamiseks piirata katuseääred, ka lühiajalisi töid võib teostada ainult isikukaitsevahenditega nagu kaitserakmed ja turvaköis. «Kiivri kandmine on kohustuslik kõikjal ehitusplatsil, kus on peavigastuse oht. Muudes kohtades määrab kiivri kandmise kohustuse peatöövõtja,» selgitas Avi.
Avi sõnul on jätkuvalt probleemiks ka olmetingimused. Eilse kontrolli käigus tuvastati 11 ehitusplatsi, kus ei olnud tagatud olmeruumide olemasolu. Mitmel platsil ei olnud töötajatele loodud pesemis- ega einestamisvõimalust Mõni ehitusettevõtja ei olnud töötajatele taganud riietumiseks ega nende kuivatamiseks ruume.

Vaid seitsmel ehitusplatsil ei tuvastatud ühtegi rikkumist.

Eelmisel aasta juhtus ehitussektoris 361 tööõnnetust, millest kuus lõppes surmaga. Tänavu on 101 tööõnnetusest kolm lõppenud surmaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles