EMT: vanakooli telefonidega Eestis hätta ei jää

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia telefon
Nokia telefon Foto: Ove Maidla / Postimees

Kuna Eesti mobiilifirmad keskenduvad ennekõike 3G ja 4G võrkude arendamisele, siis on vintage mobiilide omanikel tekkinud mure, kas nende lemmiktelefone veel kasutada saab. EMT kinnitusel muretsemiseks põhjust pole.

«Tänapäeval Eestis GSM võrkudesse uusi tugijaamu enam ei paigaldata, vaid investeeringud on suunatud 3G ja 4G võrkude välja arendamisse,» kirjutas üks Tarbija24 lugeja. Ta lisas, et vanade mobiilide levi pole seega võrkude arengut silmas pidades kindlasti võrreldav koos nii 2G-d kui 3G-d toetavate telefonidega.

«2G ehk GSM on aga täiesti toimiv võrk ja vähemalt EMT poolt arendatakse seda ka edasi (st tihendatakse vajadusel),» kinnitas EMT pressiesindaja Kaja Sepp. Ta kinnitas, et sulgemisplaane GSM-võrgu osas hetkel ei ole. Seega võrgu vaates saab GSM-telefoni jätkuvalt edasi kasutada.
«Teine pool on aga muidugi kasutajate vajaduste osa,» möönis Sepp. Kui inimene soovib kasutada kiiret internetti, mobiiliäppe jne, siis jääb vana hea Nokia 3110 võimetest väheks ja telefon lihtsalt ei võimalda neid kasutada.

«Seega toimub telefoni väljavahetamine eeskätt kasutaja vajaduste põhiselt ja hetkel näitab Eesti praktika, et see protsess on kiirenev ja toimumas on «nutihüpe» uutele seadmetele üleminekul,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles