Lugeja küsib: mida teha, et saaksin isiklikku parkimiskohta ise kasutada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskohti kortermajade juures napib.
Parkimiskohti kortermajade juures napib. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Hiljuti sai ostetud uude kmajja korter, mille juurde kuulub ka parkimiskoht. See on kinnitatud notariaalselt, lisaks on olemas parkla skeem. Probleem on selles, et endal ei ole võimalik sinna parkida, sest alati üritab keegi teine seda kohta hõivata. Hetkel ei ole veel majas ka korteriühistut, kes selle asjaga tegeleks. Puudub ka tõkkepuu ja samuti ei ole ka ühtegi silti, märki mis korraldaks parkimist. Kuidas ma peaks toimima, et saaksin oma parkimiskohta ikka ise kasutada?» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Üheks võimaluseks on soetada endale parkimistõkised ehk mehhaanilised tõkked, mis ei võimalda parkimiskoha hõivamist Teie tahte vastaselt.

Sõiduki teisaldamine olukorras, kus puudub igasugune informatsioon parkimise korralduse kohta, ei ole lubatud. Eelkõige tuleb kehtestada juhtidele arusaadav liikluskorraldus (liiklusmärgid, tõkkepuud, sildid, lisatahvlid vms).

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles