Soolase hinnaga Luunja kurk ei suuda suvel turukurgiga võistelda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtootja Grüne Fee kasvatatud Luunja kurgid ei suuda suvel hinna osas väiketootjatega võistelda.
Suurtootja Grüne Fee kasvatatud Luunja kurgid ei suuda suvel hinna osas väiketootjatega võistelda. Foto: Grüne Fee

Eesti väiksemate kurgikasvatajate toodang on jõudnud juba turulettidele ja seda palju soodsama hinnaga kui siinse suurkasvataja Grüne Fee pakutav Luunja kurk.

Näiteks eile maksis tuttavlikult kilesse pakitud Luunja kurk Võru Selveris üle 35 krooni kilo, turgudel on kodumaiseid kurke saada 17-18-kroonise kilohinnaga.

Grüne Fee tegevjuht Raivo Külasepp rääkis, et neilt lähevad kurgid tegelikult välja hinnaga 15 krooni kilo. Poeletile jõuab kurk aga rohkem kui poole kallimalt seetõttu, et oma osa tahavad saada hulgimüüjad, jaekaupmehed ja maksude näol ka riik.

Luunja kurgi omahinna teevad kõrgeks kulutused energiale ja tehnoloogiale. Külasepp tõi näiteks, et neil maksab juba üks seeme, millest taim kasvama pannakse, ligi seitse krooni, suvised väiksemad kurgikasvatajad saavad selle raha eest aga terve paki.

Kuna suve edenedes on oodata, et väiketootjate kurke tuleb turgudele üha rohkem ja hinnad langevad, siis paneb Grüne Fee oma kurgikasvatuse suvel mõneks ajaks hoopis kinni. Seetõttu ei maksa juuli lõpus Luunja kurke poelettidelt otsida.

Külasepa sõnul saadetakse töötajad siis suvepuhkusele ja ehk tehakse ka veidi remonttöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles