Supermarketid hakkavad pakkuma maha kukkunud tomateid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatid kasvuhoones.
Tomatid kasvuhoones. Foto: Liis Velsker

Briti supermarketite kett Waitrose hakkab toidu raiskamise vastu võideldes pakkuma tomateid, mis on kas loomuliku teel taime küljest maapinnale kukkunud või mis on korjest jäänud juhuslikult puutumata.

Euroopa ostjad on üldiselt juba perfektse välimusega puu- ja köögiviljade kõrval õppinud sööma ka muhklikke porgandeid, kortsudega kartuleid, luitunud lillkapsast ja isegi kõveraid kabatšokke, kirjutab The Guardian.

Nüüd on üks UK juhtivaid jaekauplusi otsustanud müüa segamini pakkides tomateid, mis on kas loomulikult maha potsatanud või mida pole esimese korraga ära korjatud. Sisuliselt pakutakse tooteid, mis varem oleks hiljem lihtsalt ära visatud. Tomatid – kõrvuti avokaadoga – on värsked toiduained, mida tekitavad toiduainetööstuses kõige rohkem jäätmeid.

1-kilogrammine tomatite nn segu koosneb kirsstomatitest ja ploomtomatitest, mis nüüd ära viskamise asemel leiavad tee sööjani. Selline pakk maksab pea 3,68 eurot.

Hiljuti lisas supermarket valikusse ka samal viisil üles nopitud ja müügile toimetatud maasikad ning ploomid ja õunad.

Erinevad heategevusorganisatsioonid on ammu rõhutanud, et poeketid peaksid vähem tähelepanu pöörama ideaalse välimusega toidule. Eelmisel aastal hinnati, et üks Briti pere viskas kuus ära ligikaudu 73,8 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles