Depressioon võtab Soome noortelt töövõime

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üha enam Soome noori saab töövõimetuspensioni, kuna neid kimbutavad depressiivsed häired, mis ei luba neil oma tööd teha.

Ajelehe Karjalainen andmetel saab töövõimetuspensioni üle 20 000 alla 35-aastase soomlase. Umbes pooled neist ei saa töötada, kuna kannatavad erinevate psüühikahäirete küüsis, viiendikul on aga koguni vaimne puue, vahendas YLE.

Sotsiaalkindlustusameti uurija Annamari Tuulio-Henrikssoni sõnul on olukord murettekitav. Tema teatel on võrreldes varasemate aastatega tõusnud töövõimetuspensioni saajate hulgas nende noorte osakaal, kes põevad just depressiooni.

Tuulio-Hendrikssoni sõnul pole uuritud, miks kõige sagedasem psüühiline haigus just Soome noori kimbutab, kuid tema hinnangul võib osa probleeme tuleneda lapsepõlvest, kuna vanemate vaimsed hädad ja sõltuvusprobleemid võivad põhjustada probleeme ka nende järglastel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles